0
Laks bagt med hjemmelavet dukkah og dild-tabbouleh

Laks bagt med hjemmelavet dukkah og dild-tabbouleh

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Køb en god dukkah eller lav en selv efter Jacobs brugsanvisning:

Dukkah: 150 g hasselnødder (pillede med skind), 75 g solsikkekerner, 3 tsk. fennikelfrø, 2 spsk. spidskommen, 2 spsk. tørrede grønne peberkorn (eller hvide - som et alternativ), 5 spsk. korianderfrø, 3 spsk. sesamfrø, 1 tsk. nigella frø, 1 tsk. havsalt og 2 tsk. paprika.

Sådan laver du dukkah: Sæt en solid jernpande på komfuret og varm den godt op. Tilsæt fennikelfrø og rist dem i ca. 30 sekunder. Tilsæt spidskommen og rist i yderligere 30 sekunder eller indtil de begynder at poppe. Tilsæt peberkorn og korianderfrø og rist videre indtil også de begynder at poppe. Pas hele tiden på det ikke brænder på - men kun bruner. Hæld det hele i en skål eller morter sammen med paprika og salt. Reducer varmen til lav og kom nu sesamfrø, nigella frø og solsikkekerner på panden. Rist videre mens du svinger panden eller rører deri. Fortsæt indtil sesamfrø og solsikkekerner er gyldne. Rist hasselnødderne i en 150 grader varm ovn i 12 min. Gnid derefter hasselnødder mellem håndfladerne for at få den brune hinde af - som kasseres. Kom nu alt i en morter og knus det hele til et mellemfint granulat. Dette er dukkah - en fantastisk egyptisk krydderiblanding der kan peppe enhver jævnt kedelig ret op til nye højder!

Tabbouleh: Kog bulguren efter anvisningen på emballagen. Skær tomater og agurk i tern på ca. ½ cm (fjern kernerne fra agurken før du skærer), snit rødløg og forårsløg fint, pluk og hak dilden og vend det hele i den let afkølede bulgur. Tilsæt ½ dl god velsmagende ekstra jomfru olivenolie, citronsaft og lidt citronskal og smag det hele til med salt, sukker og peber samt 4-5 spsk. dukkah. Vend til sidst plukkede, skyllede og tørrede blade af hjertesalat deri.

Fisk: Læg fisken i et ovnfast fad med skindsiden nedad, krydr med salt og peber og drys et pænt lag dukkah på (ca. 2 spsk.) Sæt fisken i en 180 grader varm ovn i ca. 7-8 min. og server straks.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?