0

Laks "Grilée diable" af Skagen Salmon med diablesauce og majskolber

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminris
1 min.
Ris:

Kog risene efter anvisning på pakken.

laks - skagen salmon, ASCGrillé diable krydderidijon senneprasp
1 min.
Fisk:

Kom fisken i en skål. Vend rundt med halvdelen af krydderierne, sennep (gem 1/3 til sovsen), salt og peber. Kom fisken på et stykke bagepapir med skindsiden nedad og drys med rasp på toppen. Tryk raspen lidt fast på fisken, og kom gerne lidt smeltet smør over dem.

Bag fisken i en 200 grader forvarmet airfryer i 10-12 min., til de er gyldne, sprøde og netop gennemstegt.

bredbladet persillemajskolber
15 min.
Majs
Start med at fjerne bladene og silketråde fra majskolberne og skyl dem derefter under koldt vand. Tør kolberne og pensl dem med smeltet smør eller god olivenolieolie og drys med salt. Placer kolberne i airfryerens kurv og indstil temperaturen til 200 grader. Steg majskolberne i omkring 10-15 minutter, eller indtil de er gyldne og møre. Vend dem gerne et par gange undervejs. Pensl igen med smør eller olie og drys med lidt salt. 


fløde 38% (piskefløde)bouillon (høns)bredbladet persilledijon sennep
30 min.
Sovs

Kog fløden igennem sammen med det sidste krydderi og bouillon. Jævn den med en smule maizena rørt med vand. Smag saucen til med salt, peber og det sidste sennep. Lige før servering tilsættes finthakket persille. 

45 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Blend evt. saucen med en stavblender og en lille klump smør, og server retten med de kogte ris.

 

Bonusinfo

- Stærk, dansk & velsmagende

Vi er glade og super-stolte over at være udvalgt som en af de allerførste til at sælge den nye unikke og bæredygtigt opdrættede laks fra Skagen Salmon. Laksene har hele deres levetid levet i et landbaseret anlæg i Skagen hvor de har svømmet i modstrøm, præcis som de vilde laks gør det. Det har gjort laksen stærk, givet kødet en fast struktur og en intramuskulær fedtmarmorering der gør den super saftig og velsmagende. Derudover har laksen et generelt meget lavere fedtindhold end traditionelt opdrættede laks.

Den bæredygtige opdrætsmetode er ASC certificeret (opdrætsfiskenes pendant til MSC)

"Skagen Salmons laks smager simpelthen skide godt! Smag, struktur og saftighed er jo som vildlaks" Siger Huskokken Jacob begejstret! 

Bonusinfo

Grillé diable krydderi indeholder:

50% gule sennepsfrø, 35% sød paprika, 10% cayenne peber, 5% sort peber

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?