
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader med grill funktionen tændt.
Kog kartoflerne i vand der lige dækker - husk et godt skud salt.
Skær broccoli ud i buketter og kom dem op i en gryde. Dæk broccoli med vand og damp buketterne kort under låg. Ca. 2-3 min, så buketterne stadig har bid.
Pluk salaten ud i blade, del de største blade i to.
Krydr fisken med salt og friskkværnet sort peber. Læg dem med ca. 1 cm. mellemrum i et ildfast fad. Hæld sovsen over fisken. Riv osten henover og sæt faldet i ovnen. Bag ca. 10-15 min. til fisken er gratineret og har taget flot farve. Hold godt øje med at det ikke branker.
Vend hjertesalat og broccolibukketer sammen i en skål med masser af fintrevet citronskal og lidt olivenolie.
Anret kartofler, fisk og grønt på en tallerken - kom resterende sovs fra faddet over retten.
Velbekomme!
Bøllingsø er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne fantastiske faste ost. De fire økologiske landmænd Mads, Gert, Niels og Bjarne gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav. Osten er en emmentalertype med de karakteristiske store huller og den søde nøddeagtige smag. Den er modnet cirka 8 uger. Osten færdigmodnes på Grand fromages affinageri.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften