0
Laks i grøn thai karry sovs med broccoli og hjertesalat

Laks i grøn thai karry sovs med broccoli og hjertesalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Tænd ovnen på 220 grader med grill funktionen tændt.

 

nye kartoflerGrydeovn
1 min.
Kartoflerne

Kog kartoflerne i vand der lige dækker - husk et godt skud salt.

broccoliGrydehjertesalat
10 min.
Broccoli og salat

Skær broccoli ud i buketter og kom dem op i en gryde. Dæk broccoli med vand og damp buketterne kort under låg. Ca. 2-3 min, så buketterne stadig har bid.

Pluk salaten ud i blade, del de største blade i to.

økologisk laks med skindGrøn thai-karry sovsBøllingsø
15 min.
Bag fisken

Krydr fisken med salt og friskkværnet sort peber. Læg dem med ca. 1 cm. mellemrum i et ildfast fad. Hæld sovsen over fisken. Riv osten henover og sæt faldet i ovnen. Bag ca. 10-15 min. til fisken er gratineret og har taget flot farve. Hold godt øje med at det ikke branker.

25 min.
Anretning

Vend hjertesalat og broccolibukketer sammen i en skål med masser af fintrevet citronskal og lidt olivenolie. 

Anret kartofler, fisk og grønt på en tallerken - kom resterende sovs fra faddet over retten.

Velbekomme!

Bonusinfo

Bøllingsø er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne fantastiske faste ost. De fire økologiske landmænd Mads, Gert, Niels og Bjarne gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav.  Osten er en emmentalertype med de karakteristiske store huller og den søde nøddeagtige smag. Den er modnet cirka 8 uger. Osten færdigmodnes på Grand fromages affinageri. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?