0
Laks med avocado-gremolata og spaghetti med "brændte" tomater

Laks med avocado-gremolata og spaghetti med "brændte" tomater

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Gremolata er meget brugt i det Italienske køkken og består af persille, citronskal og persille. Her får den klassiske blanding selskab af avocado, for en gang ekstra cremet friskhed til den lidt fede laks.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
1 min.
  1. Sæt en stor gryde vand over at koge til spaghettien.

  2. laksen duppes tør, og krydres med salt og et nip sukker på skindsiden.

  3. Gremolataen laves:
    Citronen skylles grundigt, og skallen rives fint.
    Avocadoen deles, stenen tages ud, og kødet skæres i små stykker, der kommes over i en skål.  Dryp med citronsaft, det forhindrer kødet i at blive mørkt.
    Skyl og hak en lille håndfuld persille, og vend den ned til avocadoen.
    1/6 - 1/4 fed hvidløg pr. person hakkes superfint, og vendes også ned til avocadoen.
    Vend det hele sammen med 1-2 tsk god olivenolie pr. person, og smag til med salt og peber, samt revet citronskal.
    Smagen skal være frisk og bitter-syrlig.

  4. Blommetomaterne deles i halve eller kvarte. Hak resten af hvidløget mellemfint.
10 min.
  1. Spaghettien sættes over at koge.

  2. Laksen skindsteges på en stor pande, der kan rumme spaghettien også.
    Det er vigtigt ikke at "rumstere" med fisk, der skal skindsteges: Lad fisken ligge og passe sig selv ved mellemhøj varme i et tyndt lag olie, til den selv slipper panden. 
    Hvis du har en pande med en tyk bund, er den bedst at bruge.

  3. Når laksen er stegt, lægges den over på en tallerken med skindsiden opad og hviler, til I skal spise.

  4. Hvidløg og tomater steges ved meget høj varme på panden, til tomaterne karamelliserer og splatter sammen.
    Vend den kogte spaghetti ned i panden, og smag til med salt og peber.
30 min.

Anret spaghettien på tallerkener, og læg laksen ved siden af. Top op med avocado-gremolataen.

*velbekomme*

 

 

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?