0
Laks med blomkål, quinoa, dild og dukkah
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Laks (se video ovenover): Krydr laksen med salt på begge sider. Steg på skindsiden i olie/smør på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Vend fisken, når skindet er sprød og gyldent, og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Krydr med friskkværnet sort peber og server straks.

Fif: Pas nu på ikke at give laksen for meget. Den smager SÅ meget bedre, hvis den er lidt understegt i forhold til, hvis den får for lang tid. Vær ikke bange for at servere den med et let rødt og saftigt indre.

Quinoa og blomkålssalat: Her har jeg brugt den velsmagende og omega 3-fyldte “superfood” quinoa (som udtales Keen-Wah og stammer fra Andesbjergene i Sydamerika). Skyl quinoaen grundigt i en sigte med koldt vand. Dette er vigtigt pga. det høje indhold af saponiner. Dræn guinoaen godt. Rist den derefter i lidt olie i en tykbundet gryde, til den begynder at dufte nøddeagtigt og tage let farve. Der skal røres konstant, ellers sætter den sig i bunden. Tilsæt vand, så det netop dækker quinoaen og kog i 10 min. Sluk og lad den trække i yderligere 10 min. Krydr med salt, og lad quinoaen køle lidt af. Riv blomkål på den grove side af et rivejern, eller skær den i ultratynde skiver på et mandolinjern. Vend den kogte quinoa og blomkål sammen med halvdelen af dukkah’en. Pluk og skyl dild og hak 2/3 af det, vend det i sammen med god olivenolie og citronsaft – smag til med salt og peber. Pluk hjertesalat i hele blade, skyl og tør dem og vend dem i salaten.

Anretning: Som vist på billedet. Drys med det sidste dukkah, og pynt med det sidste dild.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?