0
Laks med dukkah-stegte kikærter og grønkål med clementiner samt pecorino romano

Laks med dukkah-stegte kikærter og grønkål med clementiner samt pecorino romano

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Fif til stegning af laks:

Pas nu på ikke at give laksen for meget. Den smager SÅ meget bedre, hvis den er lidt understegt, i forhold til hvis den får for længe. Vær ikke bange for at servere laksen med et saftigt indre.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grønkål
1 min.
Dukkah-stegt grønkål, kikærter & rødløg

Rib grønkålen og del den i mundrette stykker. Skyl den grundigt i rigeligt koldt vand.

rødløg
3 min.

Pil og snit rødløget så fint du kan

clementiner
5 min.

Pil clementimerne og fjern så meget af den hvide skal som du kan. Del de pillede clementiner i segmenter og skær derefter hvert segment i 3-4 mindre stykker.

kikærter
7 min.

Åbn dåsen med kikærter og hæld dem i en sigte. Skyl dem med kold vand og lad dem dryppe af i sigten

kikærterdukkah
8 min.

Rist de afdryppede kikærter på en pande i lidt god olivenolie i 2-3 minutter. Tilsæt halvdelen af dukkah'en og krydr med lidt salt og peber.

grønkålrødløgdukkahPecorino Romano D.O.Pclementiner
11 min.

Kom kålen på panden med kikærter. Når kålen er faldet sammen tilsættes de snittede rødløg som sauteres med i 2 minutter. Drys med det sidste dukkah og ca. halvdelen af pecorinoen der er revet fint. Smag til med salt og peber og vend til sidst de skårede clementiner i.

ASC laks med skind
13 min.
Steg laksen

Skrab evt. skællene af laksen hvis du vil spise skindet. 

ASC laks med skind
14 min.

Krydr laksen med salt og peber på kødsiden. 

ASC laks med skind
15 min.

Varm en god støbejerns eller slip let pande op til medium til høj varme. Steg laksen på skindsiden på en den varm pande ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. afhængig af tykkelse. 

ASC laks med skind
19 min.

Når laksen er sprød og gylden på skindsiden tilsættes et par kluymper frisk smør og der skrues ned til medium varme. Steg derefter laksen i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side mens du drypsteger (se video)

20 min.
Anretning

Som vist på billedet - riv gerne det sidste parmesan over retten ved bordet

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?