0
Laks med grønærter som risotto med chorico og parmesan

Laks med grønærter som risotto med chorico og parmesan

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Laks: Fisken krydres med salt og peber. Placeres i et ildfast fad og overdækkes med stanniol. Bages ved 150 grader i ca. 20 min. i en varmluftsovn. Lige inden servering fjernes skindet.

Risotto: Pisk fløden stift. Hak skalotte- og hvidløget og sauter dem sammen med stimlede chorizo pølse. Tilsæt hvidvin og lad det bruse op. Tilsæt ærterne og reven parmesan. Lige inden servering tilsætte den pisket fløde og persille.

Retten serveres sammen med pasta eller små kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.