0

Laks stegt på skindsiden, kartoffelmos og salat af pastinak, pære og bacon

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Hvis fisken har skæl skal den skælles. Skær fisken ud i portionsstykker - pas på skindet ikke går i stykker. Steg fisken i varm olie, pas på ikke at lægge fiskestykkerne for tæt så de begynder at koge. Drys let med salt. Steges 10-15 min. Forslag: Ved stegning af fisken: Fra at være helt klart bliver kødet langsomt mere hvidt nedefra og når den sidste lille top ikke længere er klar er fisken færdig.

Kartoffelmos: 1,25 kg kartofler (der spises uden skræl), 3,75 dl letmælk, 35 g smør, groft salt og peber.

Rens, skræl og skær kartoflerne i mindre stykker. Kog kartoflerne uden salt til de er møre. Hæld kogevandet fra og damp kartoflerne tørre i gryden. Mos kartoflerne med et piskeris, en kartoffelpresse eller håndmikser og pisk mælken i, så mosen får en passende konsistens. Tilsæt smør i små klatter og smag til med salt og peber.

Salat af pastinak, pære og bacon:40 g bacon, 200 g pastinakker, 160 g pærer, 40 g bladselleri, 36 g valnødder, 0,1 dl olivenolie, 0,1 dl valnøddeolie, 0,1 dl æbleeddike, groft salt og peber.

Peberbacon skæres i tern og steges på pande. Køles af i sigte eller på fedtsugende papir. Pastinak skæres i stave, blancheres (skal være al dente) og afkøles. Pærer halveres, kernehus fjernes og pærerne skæres derefter i både på 1/2 cm tykkelse. Bladselleri fint snittes på tværs af trådende. Valnødder hakkes groft. Olivenolie, valnøddeolie og æbleeddike piskes sammen til en dressing. Smag til med salt og peber og vend bacon, pastinak, pærer, bladselleri, valnødder og dressing sammen.

Opskrifterne er venligst udlånt fra Menuplanen – et online værktøj udarbejdet af Københavns Madhus. Forfattere: Camilla Plum (Laks stegt på skindsiden), Katrine Klinken (Kartoffelmos) og Københavns Madhus (Salat af pastinak, pære og bacon).

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?