Kog risene efter anvisning på posen. Eller gør som jeg, og følg følgende vejledning:
Jeg har nu +25 års erfaring som kok, og bilder mig ind, at jeg ved et eller andet om mad og også om at koge ris ;-) Men for nylig fik jeg dette fif fra min gode ven "Skovridderen", der har boet en årrække i Nepal. Han sagde: Skyl risene hurtigt i koldt vand. Kog imens rigeligt vand op med lidt salt i. Kom de skyllede ris i, når vandet koger. Læg låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8 minutter hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække i 5-10 minutter! Voilà! Perfekte fluffy ris HVER GANG!
Jeg må indrømme, at jeg ikke har set mig tilbage siden, og koger nu ALTID mine basmati- eller Jasminris efter denne metode! Tak Jesper!
Luk posen tæt til, og lad den trække lidt.
Riv agurken i fine strimler (gerne på et mandolinjern).
Drys med lidt salt, og vend rundt. Lad agurken trække i 10 min.
Knug saften fra agurken, og vend den i yoghurt sammen med hakket mynte. (Gem nogle mynteblade til pynt).
Smag raitaen til med sort peber og lidt citronsaft, og anret i en skål.
Pynt med lidt Tandoorikrydderi og mynteblade.
Del broccoli i små ensartede buketter, og vend dem med lidt god olivenolie og salt.
Kom laksen i et smurt ovnfast fad med skindsiden opad.
Dryp med lidt olivenolie.
Kom broccoli rundt om laksen i det ildfaste fad.
Steg laks og broccoli i en meget varm ovn (225 grader) i ca. 10-12 minutter.
Som vist på billedet.
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Tandoori masala anvendes til fx tandoori kylling, en ret hvor kyllingen er dækket med en blanding af almindelig yoghurt, salt og tandoori masala. Kyllingen steges derefter i ovnen ved meget høj varme. Kylling lavet på denne måde har en rosa ydre og en velsmagende aroma. Man kan også med fordel bruge fisk eller paneer med tandoori.
Spidskommen, koriander, nelliker, kanel, ingefær, hvidløgspulver, chili, gurkemeje og muskatnød.
Kundekommentarer ()