0
Malaysisk laksa-suppe med lyssej, sprød grønt og nudler

Malaysisk laksa-suppe med lyssej, sprød grønt og nudler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kokosmælklaksa krydderiblandingnudler
1 min.
Suppe

Sæt en stor gryde over mellem varme, og tilsæt et skud olie. Steg krydderblandingen kort i olie, og tilsæt så kokosmælk og samme mængde vand. Tilsæt lidt salt, og lad suppen småsimre på laveste blus.

Sæt også en stor gryde vand over til nudler, husk et godt skud salt. Kog nudlerne al dente, når vander bulderkoger.

lyssejfilet uden skind
5 min.
Fisk

Skær fisken i stykker på størrelse med en tændstiksæske. Kom fisken ned i den simrende kokosmælk, og lad den pochere i 2-3 min. Tag så fisken forsigtigt op igen, og hold den lun i en overdækket skål. Bemærk, at hvis du laver mad til 3-4 kuverter, kan det være en fordel at tilberede fisken over flere gange, så du ikke overfylder gryden.

rød peberfrugtsquashforårsløg
15 min.
Grønt

Snit squash, rød peber og forårsløg i tynde strimler.

limefishsauce
20 min.
Anretning

Anret nudlerne i dybe tallerkener med fisk ovenpå. Bring suppen i kog igen, og smag til med masser af limesaft og fishsauce. Hæld den kogende suppe over nudler og fisk, og top op med snittet grønt.

Velbekomme!

Bonusinfo

Laksa krydderi indeholder: 20% gurkemejerod, 15% galangarod, 10% citrongræs, 10% bird eye chili, 10% korianderfrø, 10% spidskommen, 5% nelliker, 5% muskatnød, 5% cassiabark, 5% laurbærblade, 5% grøn kardemomme

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?