Laksefarseret rødspætte: Skær laksen i tynde strimler og kom dem op i en food-processor. Tilsæt æggehvide, fløde, 1/2 tsk. salt og lidt peber samt krydderurter efter behag. Lad blenderen køre indtil farsen samler sig.
I et fad lægges en filet, der krydres med salt. På midten lægges et lag laksefars og ovenpå lægges endnu en filet, hvori der er skåret en åbning på midten.
(Ved ulige antal filetter eller som et alternativ kan man også lægge et tyndt lag laksefars på fileterne og rulle dem). Tilsæt hvidvin og fiskefond. Overdæk fadet med staniol og damp fisken i en varm ovn ved 180 grader i ca. 12 min. Tag dem ud og lad dem trække i yderligere 10 min.
Tomatsauce: Skær 2 skiver bacon og 1 løg i småstykker og svits det i lidt olie på en pande. Tilsæt 5 tomater, der er skåret i kvarte og tomatkoncentrat samt væden fra fisken. Lad det hele simre i ca. 10 min. Smag til med lidt sukker, salt og peber og tilsæt til sidst tynde strimler af peberfrugten.
Server retten med kartofler eller ris.
En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Kommentarer og forslag til opskriften