Tænd ovnen på 200 grader.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skrab eller skrub kartoflerne, og kog dem møre i godt saltet vand i 15-18 min. Dræn vandet fra, og kom en klat smør ved. Læg låg på, til kartoflerne skal spises.
Riv skallen fra limefrugten ned i en skål, og pres saften i en anden skål. Pil og hak løgene fint, og sautér dem i en gryde med lidt smør, uden at de tager farve. Tilsæt saften fra limefrugten (og en sjat hvidvin, hvis du alligevel har en flaske åben), og lad det koge ind, til der er lidt under halvdelen tilbage. Lad reduktionen stå til senere.
Skær fisken i portionsstykker, og kom dem i et smurt ildfast fad. Krydr med salt. Bag fisken i en 200 grader forvarmet ovn i 10-12 min.
Skær asparges ud i små stykker. Læg dem i en sauteause eller pande med lidt smeltet smør, og sautér dem i ca. 1 min. Krydr med salt og peber.
Hæld væsken fra den tilberedte fisk over i reduktionen, du lavede tidligere. Kog igennem, til der kun er en smule væske tilbage - ca. 0,5 dl. Kom fløden i, og kog igennem, til saucen er let cremet. Pisk nu 10 g koldt smør i tern pr. pers. i reduktionen, mens den koger. Tag gryden af varmen, og montér med yderligere 10 g koldt smør pr. pers. Smag til med salt og peber.
NB. Rør limeskal og hakket basilikum i lige før servering.
Som vist på billedet med kartofler serveret til.
Velbekomme!
Kommentarer og forslag til opskriften