0
Rødtungefilet med asparges og lime-basilikum beurre blanc

Rødtungefilet med asparges og lime-basilikum beurre blanc

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartofler
1 min.
Kartofler:

Skrab eller skrub kartoflerne, og kog dem møre i godt saltet vand i 15-18 min. Dræn vandet fra, og kom en klat smør ved. Læg låg på, til kartoflerne skal spises. 

zittauerløglime
15 min.
Lime-basilikum beurre blanc del 1:

Riv skallen fra limefrugten i een skål, og pres saften i en anden skål. Pil og hak løgene fint, og sautér dem i en gryde med lidt smør, uden at de tager farve. Tilsæt saften fra limefrugten (og en sjat hvidvin, hvis du alligevel har en flaske åben), og lad det koge ind, til der er lidt under halvdelen tilbage. Lad reduktionen stå til senere.

rødtungefilet
20 min.
Fisk:

Rul fisken til paupietter (fiskefileten rulles fra den tykke, brede ende mod den tynde ende), og kom dem i et smurt ildfast fad. Krydr med salt. Bag fisken i en 200 grader forvarmet ovn i 10-12 min. Har du en dampovn, kan du med fordel benytte den og dampe fisken ved 100% damp / 100 grader i 4-5 min. UDEN at dække med bagepapir/stanniol.

grønne asparges
30 min.
Asparges:

Skær asparges ud i små stykker. Læg dem i en sauteause eller pande med lidt smeltet smør, og sauter dem i ca. 1 min. Krydr med salt og peber.

smørbasilikumlimefløde 38% (piskefløde)
33 min.
Lime-basilikum beurre blanc del 2:

Hæld væske fra den tilberedte fisk over i reduktionen, du lavede tidligere. Kog igennem, til der kun er en smule væske tilbage - ca. 0,5 dl. Kom fløden i, og kog igennem, til saucen er let cremet. Pisk nu 10 g koldt smør i tern pr. person i reduktionen, mens den koger. Tag gryden af varmen, og monter med yderligere 10 g koldt smør pr. person. Smag til med salt og peber.

NB. Rør limeskal og hakket basilikum i lige før servering.

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet med kartofler serveret til. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?