0
Laksefarseret skærisingfilet på spinat og appelsin beurre blanc

Laksefarseret skærisingfilet på spinat og appelsin beurre blanc

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
små kartofler
1 min.
Kartofler:

Skrab eller skrub kartoflerne, og kog dem møre i godt saltet vand i 15-18 minutter. Dræn vandet fra, og kom en klat smør ved. Læg låg på, til de skal spises. 

skærisingfilet uden skindlaksefilet uden skindægfløde 38% (piskefløde)
5 min.
Laksefarseret skærising del 1:

Skær laksen uden skind i mindre stykker, og blend dem i en foodprocessor sammen med lidt salt. Tilsæt derefter æg, og kør på puls-funktion 3-4 gange. Tilsæt nu fløden lidt ad gangen, så farsen ikke skiller. Blend indtil farsen har en lind og let cremet konsistens. Det er ikke sikkert, du skal bruge al fløden. Bred fiskefileterne ud på bordet med den tynde spids nedad mod dig selv, og krydr med salt. Fordel en klat af lakseblandingen i midten, og rul stramt op. Kom fisken i et smurt ildfast fad, og hæld en sjat vin eller vand ved. Krydr med salt, og dæk med bagepapir og stanniol.

Fif:  Hvis du ikke har en foodprocessor eller ikke rigtig magter projektet med at lave laksefars, kan du snildt vikle skærisingen omkring små stykker laks i stedet. Men jeg anbefaler at give min metode et forsøg - det smager virkelig godt og er dejligt "old school".

zittauerløgappelsinpurløg
15 min.
Appelsin beurre blanc del 1:

Skær smør i tern, og kom det i en skål som sættes på køl. Brug ca. 50 g smør pr. person du laver mad til. Mindre KAN gøre det - men det er dumt ;-)

Riv skallen fra appelsinerne, og pres saften. Kom skal og saft i 2 separate skåle. Pil og hak løgene fint, og sautér dem i en gryde med lidt smør, uden at de tager farve. Tilsæt saften fra appelsinerne (og en sjat hvidvin hvis du alligevel har en flaske åben), og lad det koge ind, til der er lidt under halvdelen tilbage. Lad den stå til senere! 

skærisingfilet uden skindlaksefilet uden skind
20 min.
Laksefarseret skærising del 2:

Bag fisken i en 200 grader forvarmet ovn i ca. 15 minutter. Har du en dampovn kan du med fordel benytte den og dampe fisken ved 100% damp / 100 grader i 5-6 minutter UDEN at dække med bagepapir/staniol.

babyspinat
30 min.
Spinat:

Skyl den friske spinat grundigt i 2 hold koldt vand. Slyng den tør i en salatslynge. Læg spinaten i en gryde med lidt smeltet smør, og sauter den i ca. 1 min., til bladene falder sammen. Krydr med salt og peber.

smørpurløgappelsin
33 min.
Appelsin beurre blanc del 2:

Pisk, imens reduktionen til saucen koger, ca. halvdelen af det kolde smør i reduktionen. Tag gryden af varmen, og monter med det sidste kolde smør. Smag til med salt og peber. Kom appelsinskal og skåret purløg i lige før servering.

35 min.
Anretning:

Som vist. Server kartofler til. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?