Fisk: Fjern skindet på laksen og del fisken i portioner. Læg dem i et ovnfast fad (smurt med lidt olivenolie). Krydr med salt og peber. Skær citronerne i skiver og fordel dem på laksestykkerne. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 12-15 min. (til den er gennembagt).
Pasta: Kog pastaen som anvist på emballagen. Når den er færdig hældes vandet fra og pastaen hældes i en skål. Dryp lidt olivenolie over pastaen.
Snackgrønt: Skræl gulerødderne og skær dem i stave. Skyl tomaterne og halver dem. Skyl agurken og skær den i stave. Anret det hele på et stort fad eller i små skåle (efter behag).
Riv parmesanosten groft og server den i en lille skål, så den kan bruges til at drysse over pastaen.
Servering: Server laksestykkerne i det ovnfaste fad. Hæld pastaen i en skål og server snackgrønt, ost, pesto og ketchup som tilbehør.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.
Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.
Kommentarer og forslag til opskriften