0

Laksefilet med timiansmør og gulerødder samt purløgssauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Laks, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Fløde, Mælk, Fiskeben, Selleri, Hvidvin

Fremgangsmåde

Timiansmør: Begynd med at lave smør: Smørret, der skal være blødt, røres sammen med fintskårede timianblade (ca. 1 spsk.), rasp, salt, peber og evt. lidt hvidløg - til det får en grønlig farve.

Gulerødder: Skalotteløg og gulerødder skæres i tern og tynde stave og det hele lægges i bunden af et ovnfast fad. Krydr med salt og peber. Læg laksen ovenpå gulerødderne og fordel smørret ovenpå. Tilsæt fiskefond. Overdæk fadet med stanniol og sæt det i en 190 grader varm ovn i 20-25 min. Lad retten trække i 5 min. inden servering.

Purløgssauce: Hæld væden fra fadet i en gryde, tilsæt fløde og lad det koge ind til det halve. Smag til med salt og peber og jævn evt. med maizena. Tilsæt til sidst hakket purløg.

Server retten sammen med pasta.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?