0
Laksefilet stegt med chiafrø med kompot af karamelliseret peber og pasta

Laksefilet stegt med chiafrø med kompot af karamelliseret peber og pasta

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Æg, Hvedemel

Fremgangsmåde

1. Skyl peberfrugterne, og skær kødet i tynde strimler.

2. Pil rødløg og hvidløg, og snit begge dele, så fint du kan. Skær dem evt. på et mandolinjern.

3. Kom rigeligt olivenolie på en pande, og varm den op til medium varme sammen med de fintsnittede hvidløg.

4. Når de så småt begynder at afgive duften af ristet hvidløg og bliver lysebrune, tilsættes rødløg og peberfrugter.

5. Sauter ved medium varme, mens du vender ofte i et par minutter.

6. Riv skallen (kun det gule), og pres saften af citronen.

7. Tilsæt 2-4 spsk. (rør)sukker og citronsaft til peberfrugterne, og lad retten koge ind, så peberfrugterne nærmest glaseres af sukker og citron.

8. Når det er glaseret færdigt, krydres med salt og peber samt masser af friskhakket basilikum (gem lidt til pynt)

9. Krydr laksen med salt og peber.

10. Hæld chiafrøene på en flad tallerken, og pres kødsiden af laksen ned mod chiafrøene, så de sætter sig fast.

11. Steg med chiafrøene nedad i olie og smør på en pande.

12. Steg fisken ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. (afhængig af tykkelse)*

13. Vend fisken, når den er sprød og gylden, og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 min.) på den anden side.

14. Kog imens pastaen i rigeligt letsaltet vand tilsat et par dråber olivenolie, til den er al dente (ca. 8-10 min.).

15. Dræn pastaen, og vend den sammen med lidt god olivenolie og lidt koldt smør. Bland halvdelen af peberfrugtkompotten i, og vend rundt.

* Laksen Kan som et alternativ til pandestegning dryppes med olivenolie og bages i en 225 grader varm ovn med chiafrøene opad i ca. 6-8 min.

Fif: Pas på ikke at give fisken for meget. Den smager SÅ meget bedre, hvis den er lidt understegt i forhold til, hvis den får for længe. Vær ikke bange for at servere den med et saftigt rosa indre.

Anretning: Kom pastaen i bunden af en dyb tallerken. Anret laksen ovenpå, og top med den sidste peberfrugtkompot. Pynt evt. med basilikumblade.

Om chiafrø: Chia er et fælles navn for en række planter, der stammer fra Syd- og Mellemamerika. Chia blev dyrket for over 4000 år siden af Aztekerfolket i Mexico. Chiafrø er et naturligt produkt, der har en stor koncentration af blandt andet omega-3, protein og kostfibre. Chiafrø kan binde 10-12 gange deres vægt i væske.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?