Salat: Skyl rødbederne godt, pak dem ind i stanniol og bag dem møre i en 200 grader varm ovn i 30-40 min. (afhængig af størrelse). Skyl salaterne godt, slyng dem tørre og læg dem i en skål. Gnid skindet af rødbederne og halver dem på langs. Halver dem en enkelt gang mere på langs, vend dem med en smule olie, salt og peber og anret dem ovenpå salaterne. Pisk en dressing sammen af 2 spsk. olie, vineddike, sennep, honning, salt og peber og smag til. Dryp dressingen over salaten lige inden servering og drys med græskarkernerne.
Peberrodscreme: Kom cremefraiche og friskrevet peberrod i en skål med lidt salt og peber og pisk det blødt og luftigt med en elpisker. Smag til og anret i en flot skål.
Fisk: Hak dilden fint og rør den sammen med smør, rasp, et nip salt og et godt kværn peber. Læg laksen i et smurt ovnfast fad, krydr med lidt salt og peber og fordel smørret ovenpå. Bag laksen i en 200 grader varm ovn i ca. 20 min. (den må ikke få for lang tid, så bliver den tør).
Server retten sammen med råstegte kartoffeltern og godt groft brød.
Kommentarer og forslag til opskriften