0

Laksesteak med citron på hjemmelavede krydderurtegnocchi med cremet parmesansauce og bagte tomater

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Fisk, Fløde, Mælk, Hvedemel, Sennep, Æg

Fremgangsmåde

Tomater: Halver tomaterne og læg dem med skærefladen opad på en bageplade. Rør lidt olie sammen med 1 fed presset hvidløg, oregano, salt og peber og pensl det over tomaterne. Bag dem i en 150 grader varm ovn i ca. 30-45 min - de skal begynde at tørre ud i kanten, men være bløde og møre i midten.

Sauce: Pisk fløde, æggeblommer, 50 g parmesan, lidt salt og et godt kværn peber sammen i en tykbundet kasserolle og varm det op over middel varme og under konstant omrøring til saucen er tyk og cremet. Smag til og hold den lun ved svag varme.

Laks: Riv skallen af citronen og pres saften henover. Rør med lidt olie, salt og peber og vend laksestykkerne i. Lad dem marinere 30 min. og vend en gang undervejs. Varm lidt olie godt op på en pande og steg de marinerede laksesteaks gyldne og møre på begge sider. Drys gerne med et lille nip flagesalt lige inden servering.

Gnocchi: Kog 4 spsk. smør, 1 dl vand og 1 tsk. salt op i en kasserolle. Rør melet i og pisk til det slipper siderne og begynder at "stege2. Riv 50 g parmesan helt fint henover, rør det rigtigt godt ind i massen og lad det hele køle af i en skål. Rør krydderurter (fx persille, purløg, salvie og basilikum), 1 fed presset hvidløg, sennep og æg i den afkølede masse til dejen er blød og ensformig.

Kort før servering: Sæt en stor gryde letsaltet vand til at koge - efterfølgende må det ikke bulderkoge, men skal holdes lige under kogepunktet. Kom dejen i en bollesprøjte eller sprøjtepose, tryk den langsomt ud og skær eller klip dejen af i stykker på ca. 2-2½ cm direkte ned i vandet. Lad gnocchierne simre 2-3 min. til de er møre. Tag dem op med en hulske og anret dem direkte i tallerknerne. Top med sauce og tomater og server straks.

Server sammen med en sprød grøn salat og godt brød.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?