0
Lam i Goan curry med spicy og syrlig melonsalat og basmatiris

Lam i Goan curry med spicy og syrlig melonsalat og basmatiris

Hovedingrediens:
Lam
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først.

1. Vend lammekødet sammen med yoghurt (brug det halve her), karrypasta (pas på den er stærk, så brug evt. kun det halve her) samt halvdelen af limesaften og lidt salt. Lad det trække i 10 minutter og gerne længere.

2. Kom risene i en sigte, og skyl dem grundigt under rindende koldt vand i 2-3 minutter.

3. Kog 3 dl vand (pr. pose ris) op med ½ tsk. salt.

4. Tilsæt de skyllede og drænede ris, og når vandet igen koger, røres en gang i risene, og der skrues ned, så de netop simrer (på varmeinterval 2-3 stykker).

5. Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter, til alt vandet er optaget i risene.

6. Sluk, lad risene hvile under låg i 10-12 minutter, og slå dem derefter løse med en gaffel.

7. Kom lammekød og marinaden i en tykbundet gryde.

8. Tilsæt de hakkede tomater, rør rundt og læg låg på.

9. Kog retten op og lad den derefter simre i ca. 20-25 min.

10. Smag til med salt, peber og sukker og hvis du er til det mere af karrypasten

11. Skræl og del melonen i 2 stykker. Fjern og kasser kernerne.

12. Skær melonkødet i tern på ca. ½ x ½ cm. Læg dem i en skål, og drys med lidt fint salt. Lad dem trække i 10 min.

13. Hæld den salte væde fra melonerne, og hæld det sidste limesaft samt fintrevet limeskal ved.

14. Vend sammen med fintsnittet rødløg, lidt sukker, hakket mynte samt skiver af rød chilipeber (mængden af chili afhænger af den ønskede styrke).

Anretning: Som vist på billedet. Tilsæt den sidste rest af yoghurten lige før servering.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?