Ristede solsikkekerner: Kom solsikkekerner i et ildfast fad og drys med lidt oliveolie samt fint salt – rist dem gyldne i ovnen ved 200 grader i 5-7 minutter.
Perlespeltsalat med rødbeder: Kog de skyllede rødbeder møre i rigeligt godt saltet vand - det tager ca. 30 minutter! Giv de varme rødbeder et kuldechok under rindende koldt vand i et par minutter. Fjern top og bund på rødbederne ved at skære dem af. Smut skindet af og skær dem i mundrette stykker og kom dem i en skål. Kog perlespelt i dobbelt volumen vand tilsat lidt salt – kog dem ved svag varme i 15 minutter og lad dem derefter trække i yderligere 10 minutter. Kom de kogte korn i en sigte og lad dem dryppe grundigt af. Fjern de yderste blade af hjertesalaten og snit det groft – skyl i vand og dræn dem tørre. Tilsæt fetaen der er delt i små mundrette bidder sammen med masser af skyllet og grofthakket persille. Rør det hele sammen og smag til med salt og peber og citronsaft samt masser af din bedste olivenolie.
Lammeculotte: Rids fedtet i tern med en skarp kniv. Varm en passende pande op, og kom lidt neutral olie på. Læg kødet på panden med fedtsiden nedad. Brun kødet godt på begge sider sammen med de hele letknuste u-pillede fed hvidløg og den friske timian. Kom kødet i et ovnfast fad. Krydr med salt og friskkværnet peber. Steg dem i en forvarm ovn ved 200 grader i 7-10 min., så de er svagt rosa i midten (kernetemperatur på 57-58 grader!). Tag kødet ud af ovnen, og lad det trække, tildækket, et lunt sted i 5-10 min., inden det skæres i skiver.
Fif: Er du helt pjattet med lam – kan du med fordel vende fedtstoffet og kødsaften fra lammet i salaten til sidst!
Anretning: Som vist på billedet – drys med de ristede solsikkekerner og evt. lidt revet citronskal (kun det gule!).
Kundekommentarer ()