0
Lammeculotte med ratatouille
Hovedingrediens:
Lam
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Culotte: Rids fedtet i tern med en skarp kniv. Varm en pande op og læg kødet på panden med fedtsiden nedad. Brun kødet godt på begge sider med halvdelen af de hele upillede fed hvidløg. Kom kødet i et ovnfast fad. Krydr med salt og friskkværnet peber. Steg dem i en varm ovn ved 200 grader i 7-10 min., så de er svagt rosa i midten (kernetemperatur på 57-58 grader!). Tag kødet ud af ovnen og lad det trække i 5-10 min., inden det skæres i skiver.

Ratatouille: Soigner alle grøntsager. Skær aubergine, courgette og peberfrugter i mundrette stykker på ca. 2 x 2 cm. Hak hvidløg, skalotteløg og sautér i olivenolie i en bred tykbundet gryde. Tilsæt de øvrige grøntsager og krydderiblandingen og lad det hele sautere godt igennem i ca. 15-20 min. ved jævn varme. Tilsæt de hakkede flåede tomater og rødvinseddike. Læg låg på gryden og lad det hele simre i ca. 10-15 min. ved svag varme under jævnlig omrøring. Tilsæt masser af friskhakket basilikum og smag til med salt og peber.

Kartofler: Skrub kartoflerne, halver dem og giv dem et opkog i saltet vand i 6-7 minutter. Læg dem i et smurt ovnfast fad. Krydr med salt, peber og lidt olivenolie. Bag dem i en 200 grader varm ovn i ca. 20-30 minutter til de er gyldne og sprøde.

Anretning: Som vist på billedet.

*Ratatouillekrydderi fra ASA*indeholder: 25 % basilikum, 25% timian, 25% havsalt, 15% rosmarin og 10% sort peber

Bonusinfo

Ratatouillekrydderi indeholder:

25 % basilikum, 25% timian, 25% havsalt, 15% rosmarin og 10% sort peber

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?