0
Lammetagine med kikærter og courgetter
Hovedingrediens:
Lam
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kogning af kikærter: Sæt kikærterne i blød i dobbelt volumen koldt vand - og lad dem stå i 12-24 timer. Hæld vandet fra kikærterne, skyl dem godt og sæt dem over i en stor gryde dækket med rigeligt frisk koldt vand tilsat 2-3 tsk salt. Kog kikærterne under låg - stille og roligt - til de netop er møre. Det tager omtrent 1/2 time. Tilføj evt. mere kogende vand, hvis de er ved at koge tørre. Sigt vandet fra ærterne og lad den køle lidt af.

Tagine: Vær sikker på din tagine kan tåle direkte varme fra komfuret - ellers brug en pande og hæld det over i din tagine efter bruning. Har du ikke en tagine, kan du udmærket bruge en god støbejernsgryde eller en gammeldags stegeso. Vend lammekødet med ras el hanout og krydr med salt og peber. Varm lidt neutral olie op i en tagine eller stegegryde og brun kødet grundigt af og lad det stege med sammen med hakket hvidløg til det dufter dejligt. Skær courgette i 2-3 mm tykke skiver og rist med et par minutter sammen med de kogte kikærter. Hæld det overskydende fedt der er smeltet fra lammet fra og kom tomatpassata i. Lad retten koge op med ½ -1 dl vand. Kom taginen/gryden i en 180 grader varm ovn i ca. 25 min. Smag til med salt, peber og hakket mynteblade.

Naanbrød: Lunes i ovnen i 5-6 minutter - dryppes med lidt god olivenolie og salt

Ras el Hanout bruges i mange krydrede retter i Marokko og resten af Nordafrika, hvor det både gnides på kød eller røres i ris. Ras el Hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt end en blanding af de bedste krydderier sælgeren har at tilbyde.

Ras el Hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Anretning: Som vist på billedet - drys med granatæblekerner og kom et par klatter yoghurt ved.

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?