0
Lange ”Basquaise” med karrysauce på salat af fennikel og æbler

Lange ”Basquaise” med karrysauce på salat af fennikel og æbler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Basquaise: Rød peber, løg og tomater skæres i ca. 2 cm tykke strimler og sauteres i olivenolie sammen med 1 fed hakket hvidløg og timian til al væden er væk. Smag til med salt, peber, citronsaft og en "lille" klat smør.

Karrysauce: Skalotteløg, 1 æble og ½ fennikel skæres i strimler og sauteres i lidt smør sammen med 1 fed hvidløg og ingefær til de er let gyldne. Tilsæt karry og efter 3 min. tilsættes fonden. Reducer til det halve. Tilsæt fløden og kog saucen ind til en passende konsistens. Sigt saucen og smag til. Kan evt. skummes op med en stavblender lige inden servering.

Salat: 1 æble og ½ fennikel skæres helt tyndt med en skarp kniv eller på et mandolinjern. Tilsæt dild og mariner med lidt olivenolie og citronsaft.

Fisk: Krydr fileterne med salt og peber. Steg dem på en godt varm pande i lidt olivenolie. Steg fisken på den ene side i ca. 3-4 min. Tilsæt 25 g små tern af koldt smør og vend fisken. Steg videre mens du hele tiden "drypsteger" på toppen ved at tage fedtstof fra panden med en ske og hælde det over fisken - fortsæt drypstegningen i 2-3 min. Krydr med lidt salt og peber igen.

Server sammen med ovnbagte kartofler eller ris.

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?