Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Find en stor gryde frem, og tilsæt en god sjat olivenolie. Dræn kikærterne, og tilsæt dem til gryden sammen med krydderblandingen.
Sautér det hele stille og roligt i 1-2 min. ved mellem varme. Tilsæt de hakkede tomater og ca. 1/2 dl vand pr. kuvert, og lad det koge igennem i yderligere 1-2 min. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Find et stort ildfast fad, og smør det med lidt olie.
Krydr fisken grundigt med salt og friskkværnet peber, og læg den i fadet (hvis fisken er for stor til fadet, kan du sagtens dele den i lidt mindre stykker).
Hæld tomatsovsen henover fisken, og bag det hele i ovnen i ca. 10-15 min.
Snit bladselleri tyndt med en skarp kniv. Husk endelig at tage bladene med, hvis der er nogen.
Skær pære og squash i mindre tern, og bland dem sammen med bladselleri i en skål. Smag til med et par dråber olivenolie og en god, lys eddike, så salaten bliver til den syrlige side.
Anret fisken direkte fra ovnen på en tallerken med godt med tomatsovs og den syrlige salat ved siden af.
Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.
Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.
Kundekommentarer ()