
Kog risene efter anvisning på posen.
Blancher og smut mandlerne, hak dem fint, evt. på en hurtighakker. Del fisken i store tern, og brun stykkerne godt af i olie i en godt stor stegegryde. Krydr godt med salt, sort peber og 2/3 af kormapastaen. Pas på, kormapastaen er stærk, så prøv dig frem. Rist igennem et minut, uden at det branker. Tilsæt nu kokosmælk og de hakkede mandler til retten. Bring det hele op til kogepunktet, og fjern gryden fra varmen. Smag retten til med salt og peber og evt. lidt sukker. Kom til sidst saften fra 1/2 - 1 citron i retten.
Fif: pas på ikke at røre for meget i gryden med fisk, så det ikke bliver til plukfisk :-)
Steg fintskåret blomkål og gulerødder i en gryde/pande i lidt olie. Krydr med 1/3 af kormapastaen, tilsæt risene, og steg dem med et par minutter. Tilsæt til sidst rosiner, og vend rundt sammen med finthakkede korianderstilke. Gem bladene til at drysse over retten.
Som vist på billedet, drysset med koriander.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften