0
Lange med spinat, bacon, blå kartofler og Unika Kry

Lange med spinat, bacon, blå kartofler og Unika Kry

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fiskegryde Del fisken i mindre stykker a ca. 30 g stykket. Krydr hvert stykke med salt på begge sider - sæt fisken til side i 15-20 minutter. Skær bacon ud i tern på ca. 3 x 3 mm - steg det semi-sprødt i en tykbundet gryde. Skræl kartoflerne og skær dem i 3 mm tykke skiver - gerne på et mandolinjern - lad kartoflerne udvande i 5 minutter i rindende koldt vand. Kom de udvandede kartofler og fintsnittede skalotteløg i gryden sammen med bacon - sauter i et par minutter uden at de tager farve. Tilsæt creme fraiche og kog i 5-7 minutter minutter ved meget svag varme. Kom fisken i gryden og vend rundt. Kom låg på og lad retten simre i 2 minutter. Tilsæt den grundigt skyllede og tørrede spinat sammen med revet Unika Kry og vend forsigtigt rundt - damp under låg i 30 sekunder og server straks!

Anretning: Som vist på billedet.

Om osten Kry skriver Unika: De danske topkokke havde længe efterspurgt en dansk råmælksost, og derfor skabte vi Kry. En ost på råmælk fra én besætning på Sundgaard i Ørnhøj, syd for Holstebro. Her er mælken af højeste kvalitet og varmebehandles ikke. Og netop derfor kan vores ostemester gengive naturens og årstidens fine nuancer i ostens duft, smag og udseende. Råmælksosten Kry er håndlavet og lagres i minimum 36 uger på Affinage.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?