0
Langtidsbraiseret oksebryst med stegt blomkål og bacon dertil cremede hvide bønner og Pecorino Romano

Langtidsbraiseret oksebryst med stegt blomkål og bacon dertil cremede hvide bønner og Pecorino Romano

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Cremede hvide bønner: Bønnerne kommes i en sigte, og skylles i rigeligt lunt vand. Bønnerne, det hele stykke bacon, timian og de pillede og grofthakkede hvidløg kommes i en kasserolle med en smule vand og en generiøs klat smør. Det hele koges i ca. 10 minutter. Bønnerne drænes for kogevæske, som gemmes. Halvdelen af de kogte bønner kommes i en blender, og blendes med lidt af kogevæsken til en lind konsistens. Pureen kommes tilbage i en ny gryde, og de resterende bønner og de kogte hvidløgsfed tilsættes uden timian og bacon. Timian kasseres og baconstykket skal bruges til blomkålet. Inden servering tilsættes halvdelen af pecorinoen, en lille klat smør og lidt citronskal (kun det gule) til de cremede bønner og der smages til med salt og peber.

Oksebryst: Kom vacuumposen i en gryde og dæk med rigeligt vand. Lad vandet koge op, og skru derefter ned, så det blot simrer. Lad det stå sådan i ca. 10 min., mens du laver alt det andet klar.

Stegt blomkål med bacon: Skær baconstykket i små tern og steg dem sprøde i lidt olie på en pande. Læg det på et stykke køkkenrulle og tøm panden for overskydende fedt. Skær blomkålen i skiver og rist dem på panden i ca. 10 min. Tilsæt evt. en smørklat. Blomkålsskiverne skal stadig have lidt bid. Krydr med salt og peber. Anret blomkålen på en tallerken og drys det sprødstegte bacon ovenpå.

Anretning: Som anvist på billedet. Riv det sidste pecorino, lidt citronskal og masser af sort peber over retten.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?