Marinade til fisken: Rist korianderfrøene på en tør pande til de popper let. Stød dem fint i en morter sammen med chilien. Tilsæt 1 fed hvidløg og stød det godt sammen. Riv limeskallen i, pres saften fra hele limen henover og rør det godt ind i. Tilsæt 4 spsk. olie under omrøring og smag til. Vend fileterne i marinaden og lad dem marinere på køl i mindst 30 min. - men gerne i 1 eller 2 timer.
Salat: Skær auberginen i 3-4 mm tynde runde skiver, drys dem med lidt salt og lad dem trække i 20 min. Skyl dem under koldt vand og knug væden ud af dem. Vend dem sammen med lidt olie og peber og grill dem gyldne, men ikke møre, over kul eller på en grillpande. Pisk 4 spsk. olie, rødvinseddike, 1 fed presset hvidløg, oregano, salt og peber sammen og vend de varme auberginer deri efterhånden som de er færdigeklar. Lad dem marinere på køl i mindst 30 min. - men gerne i 1 eller 2 timer. Rens tomater, agurk, peberfrugt og løg og skær dem i ensartede skiver. Vend de sprøde grøntsager i de marinerede auberginer lige før servering og smag til med salt og peber. Anret og top med skiver af feta, lidt olivenolie og et kværn peber.
Fisk: Rul fileterne sammen og læg dem i et ovnfast fad (hvis du laver retten i ovn) eller en alubakke (hvis du laver dem på en grill). Krydr med et godt nip salt og bag eller grill rullerne møre (10-12 min. i en 200 grader varm ovn - eller på grillen ved middel indirekte varme). Drys med grofthakket koriander lige inden servering.
Server sammen med couscous, pitabrød og en skefuld græsk/tyrkisk yoghurt.
Kommentarer og forslag til opskriften