0

Langtidsmarineret skinkemignon på grill med grøn tomatchutney

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Marinering: Rør olivenolie, whisky, citronsaft, soja, honning, 2 fed finthakket hvidløg og ingefær, 1 skalotteløg i tynde skiver og grofthakket salvie sammen og krydr med salt og peber. Kom marinaden i en frysepose og læg skinkemignonen ned i. Luk posen til og ryst til marinaden har fordelt sig rundt om kødet. Læg posen på køl i ca. 24 timer og vend gerne indimellem.

Chutney: Fjern blomsten på tomaterne og skær dem i tern. Skræl æblet, fjern kernehuset og skær kødet i tern. Snit 3 skalotteløg i tern og hak 1 fed hvidløg meget fint. Kom tomat, æble, løg, hvidløg, rosiner, farin og halvdelen af eddiken i en gryde og kog det op. Skru ned til lavt blus og lad chutneyen simre en halv times tid. Kom resten af eddiken ved og lad det simre videre i yderligere 20 min. til chutneyen er blevet tyk. Smag til og lad chutneyen køle lidt af inden servering.

Grill: Tag kødet op af marinaden og dup det tørt med køkkenrulle. Læg kødet på en, ikke alt for varm grill og grill mignonen på alle sider i 20-40 min. alt efter tykkelse – centrumtemperaturen skal være 65°C. Lad kødet hvile 10 min. inden det skæres i skiver og serveres.

Server med nykogte kartofler, koldt smør og eget valg af grillede grøntsager, fx majskolber, champignoner, forårsløg, squash eller asparges.

Kommentarer og forslag til opskriften