0
Laos Larb Moo på okse med mynte, koriander og sprød romaine

Laos Larb Moo på okse med mynte, koriander og sprød romaine

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Asiatisk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ris, basmati
1 min.
Ris:
Kog risene, på nær et par teskefulde pr. person, efter anvisning på posen.

Kom de resterende ris på en tør pande, og varm den op ved middelvarme. Rist risene i 4-5 min. under jævnlig omrøring, til de er gyldne. Knus de gyldne ris til et groft granulat i en morter eller minihakker, og gem dem til senere.

hvidløgcitrongræsingefærgrøn chili
5 min.
Larb paste:

Befri citrongræsstænglen for enden og grove yderblade, og hak resten groft. Pil hvidløgene, skræl ingefæren, og rens chilien for ribber og kerner. Kom det hele i en morter eller minihakker, og hak det helt fint. 

hakket oksekødrødløgnam pla (fiskesauce)limemyntekorianderromainesalat
15 min.
Larb:

Snit rødløg i tynde skiver, brug gerne et mandolinjern. Brun oksekødet af i lidt neutral olie på en godt varm pande, og krydr med lidt salt og peber. Tilsæt larb paste, som du lavede før, og rist i yderligere 2 min. Tilsæt de snittede rødløg, fish sauce, saften fra halvdelen af limefrugten, halvdelen af de ristede og knuste ris samt lidt sukker (gerne brun farin eller rørsukker). Rør rundt. Lad retten simre i 3-4 min. Smag til med salt og peber samt evt. mere sukker/syre.

Tag panden af varmen, og lad retten køle af i 5 min. Pluk imens mynte- og korianderblade af stilkene. Myntestilkene kasseres, korianderstilkene hakkes fint, og vendes med kødet. Skyl salaten, og del den i stykker på 5-8 cm længde.

romainesalat
30 min.
Anretning:

Anret som små reder af salat fyldt med larb på et fladt fad. Drys med krydderurter og ristede ris, og top med limebåde. Servér ris til.

Fif: hvis du kan lide det extra hot, så drys evt. lidt tørrede chiliflager over. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?