0
Laotisk larb med gris & rejer med koriander, ris & sprød salat

Laotisk larb med gris & rejer med koriander, ris & sprød salat

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Asiatisk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ris
1 min.
Ris:
Kog risene, på nær et par teskefulde pr. person, efter anvisning på posen.

Kom de resterende ris på en tør pande, og varm den op ved middelvarme. Rist risene i 4-5 min. under jævnlig omrøring, til de er gyldne. Knus de gyldne ris til et groft granulat i en morter eller minihakker, og gem det til senere.

hvidløgcitrongræsingefærgrøn chili
5 min.
Larb paste:

Befri citrongræsstænglerne for ender og grove yderblade, og hak resten groft. Pil hvidløgene, skræl ingefæren, og rens chilien for ribber og kerner. Kom det hele i en morter eller foodprocessor, og hak det helt fint. 

nakkekoteletterrødløgnam pla (fiskesauce)limekorianderhjertesalatSkagenfood håndpillede rejer
15 min.
Larb:

Snit rødløg i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Skær koteletterne i tynde strimler, og brun dem af i lidt neutral olie på en godt varm pande. Krydr med lidt salt og peber. Tilsæt larb pasten, du lavede før, og rist i yderligere 2 min. Tilsæt de snittede rødløg, fish sauce, saften fra halvdelen af limen, halvdelen af de ristede, knuste ris samt lidt sukker. Gerne palmesukker, hvis du har, men ellers duer brun farin eller almindelig rørsukker også fint. Rør rundt. Lad retten simre i 3-4 min. Smag til med salt og peber samt evt. mere sukker/syre!

Tag panden af varmen, og lad retten køle af i 5 min. Pluk imens korianderblade af stilkene. Korianderstilkene hakkes fint, og vendes i kødet sammen med de drænede rejer. Skyl hjertesalaten, og del den i mundrette bidder.

30 min.
Anretning:

Anret salaten som små reder på et fladt fad. Anret kødet i rederne, drys med ristede ris og top med limebåde. Server ris til.

Fif: hvis du kan lide det extra hot, så drys evt. lidt tørrede chiliflager over. 

Bonusinfo

Vores udvalgte rejer er fanget i Ishavet i det Nordatlantiske område omkring Grønland og Canada. De koges direkte på havet, og fryses straks derefter ind. Efterfølgende bliver de håndpillet, for så at blive lagt i lage. Kvalitet, der bare smager godt! 

Rejerne er bæredygtigt fanget og MSC certificerede.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?