0
Lauki Masala med pocheret mørksej
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mørksej, Sennep, Mælk

Fremgangsmåde

Basmatiris: Kom risene i en sigte, og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 minutter. Kog 3 dl vand (pr. pose ris) op med 1 tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris, og når vandet igen koger, røres en gang i risene og der skrues ned så de netop simrer (2-3 stykker). Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter til alt vandet er optaget i risene. Sluk og lad risene hvile under låg i 10-12 minutter – slå dem løse med en gaffel og server.

Fisk: Del fisken i mindre stykker (2-3 stk. pr mand), og drys stykkerne med 1/3 af Lauki Masala krydderiet samt lidt salt - vend rundt og lad retten trække 5-10 minutter.

Sauce: Kom Resten af Lauki Masala krydderiet i en tykbundet gryde, og rist det let igennem uden det tager farve. Tilsæt flåede tomater, og lad saucen koge igennem et par minutter. Tilsæt 2/3 af yoghurten og kog det hele igennem 1 minut - smag til med salt og sukker.

Afslut retten: Kom de marinerede fiskestykker og små blomkålsbuketter i gryden med saucen - sæt låg på. Lad retten simre i 4-5 minutter. Sluk og lad den hvile 2-3 minutter inden den serveres.

Anretning: Top retten med limebåde og et par klatter af den sidste yoghurt. Serveres med de kogte ris i en skål ved siden af.

Lauki Masala er en meget stærk indisk karry for de mere eventyrlystne. Dens styrke balanceres af kardemomme, der giver en eukalyptus-mynte note. Brug den gerne forsigtigt i første omgang.

Lauki Masala indeholder: Spidskommen, sort peber, korianderfrø, sorte og gule sennepskorn, grøn kardemomme, sort kardemomme, bukkehornsfrø, cayenne, chili og gurkemeje. Alle ingredienser er økologiske.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?