0
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Du får fra Skagenfood:

1 kg gammeldags modnede sild

1 flaske Doyenne pæreeddike fra Nordhavnens eddikebryggeri

2 krydderiposer fra ASA-Trading.

Det er ikke svært at lave sine egne hjemmelavede julesild, men det skal planlægges. Begynd mindst 3-4 dage før silden skal spises, for det tager tid at udvande silden, og derefter skal den have tid til at tage smag fra lagen. Som belønning for anstrengelserne får man til gengæld en hjemmelavet sild, der smager fantastisk.

Udvanding: Før marinering skal sildefileterne vandes ud, indtil saltningen er passende for din smag. Læg sildene i en skål med lige dele vand og sild og lad dem stå til du finder saltningen passende. Natten over passer de fleste. Hvis man foretrækker silden mere salt, skal man bruge mindre vand i forhold til sild eller kortere udvandingstid. Test saltsmagen ved at smage på et lille stykke.

Lage: Kog de 2 forskellige lager ved at tage 250 g sukker og kog det op med 125 ml hvidvinseddike og ½ dl vand samt indholdet af den ene krydderipose. Lad det simre ved svag varme i 10 minutter. Sluk for lagen og tilsæt halvdelen af pæreeddiken (125 ml.). Gentag processen med den anden krydderipose.

De færdige lager skal nu køles af, før de hældes over sildene, som i mellemtiden er skåret i bidder på 2-4 cm og lagt i 100% rene og skoldede sylteglas sammen med ultra-tynde skiver løg. Mængden af sild og lage skal være i forholdet 1:1. Nu skal silden tage smag af lagen, hvilket tager minimum 24 timer og gerne mindst 2-3 dage i køleskab. Stil gerne de færdige sild på øverste hylde i køleskabet, hvor temperaturen er lidt højere end i bunden.

Holdbarhed: De hjemmelavede sild har en holdbarhed på minimum 10 dage, hvis silden er fuldstændigt dækket af lage. Når silden har fået den rigtige smag, skal den stå så koldt som muligt i køleskabet.

Server de hjemmelavede sild med godt groft rugbrød, gerne fedt og smør, løgringe, capers og gerne et smilende æg – og så naturligvis en øl og en snaps. Rigtig god fornøjelse med jeres hjemmelavede julesild.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?