0
Letrøgede, knuste kartofler med stegt spidskål, basilikum og oliven

Letrøgede, knuste kartofler med stegt spidskål, basilikum og oliven

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Husk

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang og find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Grydenye kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Halvér kartoflerne og kog dem stille og roligt i letsaltet vand til de er møre - ca. 5-7 min.

tomaterspidskålpande
5 min.
Steg spidskål og tomater

Skær spidskålet ud i grove kuvertstykker på langs, så der er stok på alle stykkerne. Skær tomaterne i grove firkanter.

Steg spidskålen stille og roligt på skærefladen på en stor pande, i en smule olivenolie. Lad kålen tage godt med farve og blive mør, ca. 6-7 min. Et par min. inden kålen er færdig kommer du tomaterne på panden og lader dem stege med, til de har smidt en del vand - 3-4 min.

Krydr med salt og friskkværnet peber.

Hvis du laver mad til 3-4 kuverter kan du med fordel gøre det over to omgange eller i to pander.

skalotteløgsorte Leccino oliven, uden stenbasilikumagurker
15 min.
Skær tilbehør

Skær agurken i små tern med en kniv.

Hak oliven groft.

Hak skalotteløget super fint med en kniv.

Pluk basilikum ud i blade.

Vend det hele sammen i en skål og smag til med lidt olivenoile, lys eddike, salt og groftkværnet sort peber.

Fynsk Rygeost  - fra Gundestrup Mejeri
20 min.
Gør kartofler færdig

Dræn kartofler for vand og tilsæt ca. 1 spsk olivenolie pr kuvert. Knus kartoflerne groft med en gaffel eller piskeris - blot så de lige "knækker" lidt i overfladen. Vend så rygeosten løst ned i kartoflerne uden at røre den helt ud.

Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

30 min.
Anretning

Anret kartofler i en dyb tallerken med spidskål og tomater ved siden af. Rør godt rundt i skålen med agurkeblandingen og kom den ovenpå spidskålet.

Velbekomme!

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?