Nulstil dit kodeord×
×
Letsaltet torsk med karry og variation over jordskok

Letsaltet torsk med karry og variation over jordskok

Opskriften er udviklet af:

Christina Ovesen
 • Hovedingrediens:
  Fisk
 • Sæson:
  Forår, Efterår, Sommer, Vinter
 • Tilberedningstid:
  -
 • Opskriftstype:
  -
 • Brugerbedømmelser:
  0 stjerner
  0

Ingredienser

Fremgangsmåde

 • Torsk: Del torskefileten i 12 ensartede stykker og læg dem i et fad. Bland 1 spsk. salt og 1 spsk. sukker, drys det over fisken og lad det trække 15 min. Skyl salt og sukker af fisken under koldt vand, dup stykkerne tørre og drys med et tyndt lag karry. Varm lidt neutral olie op på panden, kom 1 spsk. smør ved og læg torskestykkerne på. Steg 2-3 min. på hver side til de er gyldne og møre.

  Jordskokker: Skrub alle jordskokkerne rigtigt godt og befri dem for "øjne".

  Brug en fjerdedel til salat: Pisk citronsaft, hvidvinseddike, jomfruolivenolie, salt og friskkværnet peber sammen i en skål og smag til med lidt sukker. Snit jordskokkerne i så tynde skiver som muligt og vend dem straks i dressingen. Lad salaten marinere min. 20 min., men gerne et par timer i køleskab. Snit æblet i tynde skiver, hak dilden og vend begge dele i salaten lige inden servering.

  Brug halvdelen til puré: Skær jordskokkerne i grove tern og sauter dem i 1 spsk. smør 4-5 min. Kom vinen ved, læg låg på og lad det simre til vinen er kogt ind om jordskokkerne. Kom 2 dl vand ved og lad det simre under låg til de er helt møre og vandet næsten kogt væk. Kom fløden ved, kog op og purer derefter det hele til en blød creme. Smag til med salt og peber og hold den varm.

  Brug den sidste fjerdedel til chips: Snit jordskokkerne helt tyndt og dup dem tørre på køkkenrulle. Kom 3 cm olie i en lille gryde og varm det godt op. Friter jordskokskiverne lidt ad gangen til de er gyldne og møre, løft dem over på køkkenrulle til afdrypning og drys straks med (flage)salt.

  Server retten med en grøn salat med friskbælgede ærter, radiser og sennepsvinaigrette samt godt groft brød.

 • Kunne du lide retten? Vi ville blive glade hvis du vil give din bedømmelse af opskriften.
Udskriv

Hvad med også at prøve?

Cremet fiskesuppe

Skagenfoods egen hjemmelavede signature fiskesuppe er en klassisk cremet fiskesuppe. Den er lavet udelukkende på det bedste af det bedste; nemlig mass...

Pris fra
229,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Frisk torskerogn

Frisk torskerogn fås desværre kun i en forholdsvis kort sæson, som kan strække sig indtil marts. Rognen er enten frisk dansk torskerogn eller MSC c...

Pris fra
179,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Kundekommentarer

Din bedømmelse