0
Lima empanadas med grøn salsa, tomat og spidskål

Lima empanadas med grøn salsa, tomat og spidskål

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
spidskålempanadas - veggie potato - vegetarisk
1 min.
Kål og empanadas

Forvarm ovnen til 220 grader varmluft.

Skyl kålen grundigt, og flæk den i kvarte eller ottendedele, alt efter størrelse.

Læg kålstykkerne i et ildfast fad, og bag dem i ca. 10-15 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre. Vend dem efterfølgende med lidt olivenolie, salt og citronsaft.

15 min. før servering bages empanadas på en bageplade dækket med bagepapir.

Empanadas kan bages direkte i bakken, de kommer i. Hvis de er rystet lidt rundt under transporten, skal du lige fordele dem i bakken, så der er luft imellem dem. Pas på, når du flytter dem, idet de ubagte empanadas går nemt i stykker.

Riv folien af bakken, og bag empanadas i 12-15 min. på en bageplade, IKKE på en rist, til de bliver gyldne og sprøde. Du kan også vælge at tage empanadas op af bakken, lægge dem på et stykke bagepapir og bage dem i ovnen. Tag FORSIGTIGT de bagte empanadas op af bakken med en palet.

Fif: Du kan evt. pensle med et sammenpisket æg eller lidt mælk for et mere blankt og gyldent udtryk.

 

agurkløgkorianderhvidløggrønne tomatercitron
10 min.
Salsa

Skyl tomater og agurk, og skær dem i grove stykker. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. 

Kom tomater, løg og hvidløg i en kasserolle sammen med 1 spsk. olie pr. person, Lad det simre i ca. 3 min., indtil den stærke løgduft aftager lidt.

Skyl korianderen, afdryp den for vand, og skær den i store stykker. Stilkene skal også bruges.

Blend agurk, tomat, løg, hvidløg og koriander i en blender eller med en stavblender, og smag til med salt og citronsaft.

creme fraiche 18%
20 min.
Creme fraichen

Hæld creme fraiche i en skål, og krydr med salt og evt. nogle tørrede krydderier, fx spidskommen, timian eller røget paprika.

30 min.
Anretning

Servér empanadas med stegt kål, salsa og creme fraiche.

Bonusinfo

HVAD ER EN EMPANADA?

En empanada er en lille brødpakke fyldt med diverse kombinationer af kød, grøntsager, ost og andre råvarer. Vores empanadas er 100% økologiske og veganske. De er danskproducerede og bidrager med nye smagsoplevelser og høj kvalitet. 

Veggie potato ØKO – Fuldkorn, nøglehulsmærket og vegansk

Vores fuldkornsempanada Veggie potato er en lækker smækker empanada fyldt med svampe, zucchini, peberfrugt og sød peruviansk chili og kartofler. Og så er den 100% vegansk!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?