0
Lime & basilikumbagt skærising paupietter med selleri-kartoffel rösti, spinat og Bavnehøj ost

Lime & basilikumbagt skærising paupietter med selleri-kartoffel rösti, spinat og Bavnehøj ost

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

knoldselleribagekartoflerskalotteløghvidløgbasilikumægBavnehøj osten
1 min.
Selleri-kartoffel rösti

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skræl kartofler og selleri, og skyl og riv begge dele groft på et rivejern. Drys med lidt fint salt, og vend rundt. Lad dem stå i 5 minutter. Brug nu et viskestykke til at presse så meget væde ud af rodfrugtmassen som muligt. Snit skalotteløg i tynde strimler, og hak hvidløgene fint. Pluk og hak 2-3 basilikumblade pr. person (gem resten til basilikumsmør senere). Vend det hele godt sammen i en skål med æg, 1/2 spsk. mel pr. pers., salt og peber. Varm lidt olie op på en god stor (evt. slip-let) pande, og fordel halvdelen af blandingen på bunden. Drys med osten, der er revet (brug evt. parmesan ost i stedet for), og fordel resten af rodfrugt massen ovenpå, så der dannes en stor pandekage. Skru ned for varmen, og lad røstien bage i 10-15 min. ved svag varme, til den er gylden på undersiden. Lad røstien glide ud på et stort låg, og vend den over på panden igen, så den anden side kan blive bagt tilsvarende, til grøntsagerne er møre. Skær røstien ud i lagkagestykker inden eller ved bordet, og server.

Fif: Det hele kan evt. sættes i ovnen direkte i panden, efter den er vendt rundt. Husk at sikre dig, at panden kan tåle ovn.

basilikumsmørlime
15 min.
Basilikum-lime smør:

Lad 25-50 g smør pr. person få stuetemperatur. Rør smørret med skallen fra lime (kun det grønne), lidt limesaft, hakkede basilikumblade samt salt og lidt sukker. 

skærisingfilet uden skind
25 min.
Lime & basilikumbagt skærising/rødspætte paupietter:

Læg fiskefileterne fladt ned på et skærebræt. Krydr dem med salt og peber og smør med et tyndt lag basilikum/lime-smør. Rul fileterne sammen fra den tykke brede ende mod den tynde. Kom rullerne i et passende ildfast fad gerne med en lille sjat hvidvin og ellers lidt æblemost eller vand i bunden. Dæk med et stykke bagepapir, og kom derefter HELT tætsluttende låg/stanniol over. Kom fadet i den forvarmede ovn, og bag i ca. 15 min., til fisken er gennemvarm.

Fif: Kom evt. væden fra fisken i en lille kasserolle. Kog den op og pisk den med en smule koldt smør, og du har en himmelsk sauce at servere til retten.

babyspinat
35 min.
Spinat:

Sauter spinaten af i en sauteuse i en smule smør. Krydr med salt og peber. 

40 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.

Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?