0
Limebagt kuller med tortillas, avokado & queso fresco

Limebagt kuller med tortillas, avokado & queso fresco

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Mexicansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

butternut squashzittauerløgchili beans (kidneybønner i chilisauce)Mexicansk krydderiblanding (stærk)
1 min.
Butternutragôut med bønner

Tænd ovnen på 200 grader.

Skræl butternutsquashen, del den i 2 dele, og skrab kernerne ud. Skær butternutsquashen i mindre stykker på ca. 1 x 1 cm. Steg stykkerne af i en stor gryde i lidt olivenolie, til de begynder at brune. Snit løg fint, og kom dem ned i gryden til butternutsquash.

Sautér til løgene er bløde og let gyldne. Tilsæt derefter krydderiblandingen (efter smag - den er HOT!). Hæld chilibønnerne på, og lad retten simre i 10 min. under låg. Rør et par gange undervejs.

Smag til med salt og peber.

kullerfilet uden skindlime
15 min.
Fisk

Dup fisken tør, skær den i små stykker (3 pr. pers.), og drys med salt og peber. Pres limesaft over fisken (brug det halve her.)

Bag fisken i ovnen i 10-12 min., til den netop er gennembagt. 

avokadolime
20 min.
Avokado

Skær avokado i tynde skiver, og vend med et par dråber limesaft.

Tortilla
25 min.
Tortillas

Varm tortillas én efter én på en brandvarm pande uden fedtstof, til de begynder at blive gyldne med mørke pletter. Endnu bedre er det, at vende dem direkte på en rødglødende kogeplade lynhurtigt. (Duer ikke på induktion og gas). Hold dem lune i et fugtigt viskestykke, efterhånden som de er klar.

Har du en bagesten eller bagestål i din ovn kan de med fordel varmes herpå i 1 minut! Stenen/stålet skal så være meget varmt.

NB. det er vigtigt at pakke de brandvarme tortillas i det fugtige viskestykke med det samme efterhånden som de er færdige. Så blir de lækre og bløde. Har du en rigtig tortillakurv med låg, skal du naturligvis bruge den i stedet, ellers kan en bøtte med låg også bruges. 

Queso Fresco
30 min.
Anretning

Som vist på billedet. Top en tortilla med et stykke fisk, kom bønnerne ovenpå. Top med avokado og smuldr queso fresco over (her kan bruges feta ost). Servér det sidste lime dertil. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Mexicansk krydderiblanding indeholder:

35% spidskommen 10% paprika, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% ancho mulato chili, 5% pasilla chili, 5% løgpulver, 5% hvidløgspulver

 

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?