0
Limebagt kuller med vietnamesisk kålsalat med peanuts og nudler

Limebagt kuller med vietnamesisk kålsalat med peanuts og nudler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vietnamesisk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hvidløgrød chilinam pla (fiskesauce)limepeanuts
1 min.
Vietnamesisk chili dressing

Pil hvidløget, og kom hvidløg og chili (uden kerner) i en morter. Stød, til det har en konsistens, som en ensartet pasta.

Tilsæt 1/2 spsk. rørsukker pr. pers., lidt salt, fiskesauce og limesaft (gem 1/3 til fisken), og rør, indtil salt og sukker er opløst.

Tilsæt til sidst grofthakkede peanuts (gem halvdelen).

gulerøddermynterødløglimenam pla (fiskesauce)hvidløgrød chilipeanutsspidskålnudler
1 min.
Vietnamesisk kålsalat med nudler

Kog nudlerne i rigeligt, godt saltet vand i 3 min. Dræn dem, og skyl dem med koldt vand. Dræn igen, og vend nudlerne med lidt neutral olie.

Fjern de yderste blade på spidskålen, og skyl den. Flæk kålen i 4 dele, skær stokken fra, og snit kålen så fint du kan evt. gerne på et mandolinjern.

Skræl gulerødderne, og skær dem i fine julienne på et mandolinjern, eller riv dem på et råkostjern, og bland dem med spidskål.

Pluk mynte, tør og hak den groft, og vend den i salaten (gem lidt hele blade til pynt).

Pil og snit rødløg, så fint du kan, evt. på et mandolinjern.

Vend salaten med de kogte nudler, rødløg og chili-dressingen, og lad det trække, mens du tilbereder fisken.

kullerfilet uden skindlime
20 min.
Fisk:

Del fisken i portionsstykker, og kom dem i en skål.

Drys med revet limeskal, hæld resten af saften fra lime over fisken, og krydr med salt.

Vend fisken rundt med lidt god olivenolie, og kom den på et stykke tilklippet bagepapir, der passer til størrelsen på din airfryer.

Sæt fisken i en 160 grader forvarmet AF i 5-6 min. til fisken netop er gennemvarm, og kan løsnes i flager.

30 min.
Anretning:

Som vist!

Drys med de sidste peanuts. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?