0
Bagt kuller med vietnamesisk kålsalat & ris

Bagt kuller med vietnamesisk kålsalat & ris

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vietnamesisk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminris
1 min.
Ris

Kog risene efter anvisning på posen. 

gulerødderkoriandermynterødløglimenam pla (fiskesauce)hvidløgrød chilipeanuts
1 min.
Vietnamesisk kålsalat

Fjern de yderste blade på spidskålen, og skyl den. Flæk det i 4 dele - skær stokken fra, og snit kålen så fint du kan - gerne på et mandolinjern.

Skyl gulerødderne, skræl og skær dem i fin julienne på et mandolinjern - eller riv dem på et råkostjern - bland med spidskål.

Pluk og skyl mynte og koriander (der må gerne være lidt stængler med på korianderen - de smager godt!) - tør dem i en salatslynge, hak dem groft, og vend dem i salaten.

Pil og snit rødløg så fint du kan - evt. igen på mandolinjernet.

Pil hvidløget og skyl chilien. Kom hvidløg og chili (uden kerner) i en morter, og stød, til det har en konsistens som en ensartet pasta. Tilsæt 1/2 spsk. rørsukker pr. person, lidt salt, fiskesauce og limesaft og rør, indtil salt og sukker er opløst. Tilsæt til sidst grofthakkede peanuts (gem halvdelen).

Vend spidskål og gulerødder, krydderurter, rødløg samt chili-pastaen sammen, og lad det trække, mens du tilbereder fisken.

kullerfilet med skind
20 min.
Fisk

Del fisken i portionsstykker, og kom dem i en skål. Riv den grønne skal, pres lidt af saften fra lime over fisken, og krydr med salt. Vend fisken rundt med lidt god olivenolie, og kom fisken med skindsiden opad i et ovnfast fad med bagepapir i bunden. Sæt fadet i en 160 grader varm ovn i ca. 10-12 min. 

30 min.
Anretning

Kom den bagte fisk (træk skindet af) og kålsalat på tallerkener sammen med ris - drys med de sidste peanuts.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?