0
Limebagt lange/mørksejfilet med mexikansk butternutragôut med ris, bønner, avokado & queso fresco

Limebagt lange/mørksejfilet med mexikansk butternutragôut med ris, bønner, avokado & queso fresco

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Mexicansk
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Lange, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

butternut squashzittauerløgchili beans (kidneybønner i chilisauce)Mexicansk krydderiblanding (stærk)
1 min.
Butternutragôut med bønner og ris

Skræl butternutsquashen, del den i 2 dele, og skrab kernerne ud. Skær butternutsquashen i mindre stykker på ca. 1 x 1 cm. Steg stykkerne af i en stor gryde i lidt olivenolie, til de begynder at brune. Løg snittes fint, og kommes ned i gryden til butternutsquash. Sauter, til løgene er bløde og let gyldne. Tilsæt derefter krydderiblandingen (efter smag - den er HOT!). Hæld vand på, til det næsten dækker, tilsæt skyllede ris og chilibønner, og lad retten simre i 12 min. under låg. Rør et par gange undervejs. Tilsæt evt. ekstra vand undervejs, hvis det er nødvendigt.

Smag til med salt og peber. Kom fisken i (se næste punkt).

langefilet uden skindlime
25 min.
Fisk

Fisken duppes tør, skæres i portionsstykker, og drysses med salt og peber. Pres limesaft over fisken (brug det halve her.) Læg fisken forsigtigt ned i ragouten, læg låg på, og lad den simre i 1-2 min., til fisken lige netop er tilberedt. 

avokadolime
28 min.
Avokado

Avokado skæres i tynde skiver, og vendes med et par dråber limesaft. 

queso fresco fra Onsild mejeri
30 min.
Anretning

Som vist på billedet. Smuldr queso fresco over, og server det sidste lime dertil. 

Bonusinfo

Mexicansk krydderiblanding indeholder:

35% spidskommen 10% paprikaflager, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% hvidløgspulver, 5% løgpulver,  5% cayenne, 5% røget stærk paprika

 

 

Bonusinfo

Queso fresco er en lækker sag, som vi og Grand Fromage selv har udviklet i samarbejde med det lille landsbymejeri i Onsild i Nordjylland. Ideen blev født da vi var på udkig efter en dansk ost, der mindede om den mexicanske Oaxaca ost "queso fresco". Osten fremstilles af økologisk mælk fra køer der bl.a græsser på engdragene langs Gudenåen. Ostens oprindelse er Mexico og Sydamerika hvor den anvendes i mange retter. Osten er mild og med en fin mælkesmag, hvilket også gør den egnet til stegning.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?