0
Limebagt mørksejfilet med butternut, avokado & queso fresco

Limebagt mørksejfilet med butternut, avokado & queso fresco

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Mexicansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

butternut squashzittauerløgchili beans (kidneybønner i chilisauce)Mexicansk krydderiblanding (stærk)
1 min.
Butternutragôut med bønner og ris

Skræl butternutsquashen, del den i 2 dele, og skrab kernerne ud. Skær butternutsquashen i mindre stykker på ca. 1 x 1 cm. Steg stykkerne af i en stor gryde i lidt olivenolie, til de begynder at brune. Snit løg fint, og kom det ned i gryden til butternutsquash. Sautér til løgene er bløde og let gyldne. Tilsæt derefter krydderiblandingen (efter smag - den er HOT!). Hæld vand på, til det næsten dækker, tilsæt skyllede ris og chilibønner, og lad retten simre i 12 min. under låg. Rør et par gange undervejs. Tilsæt evt. ekstra vand undervejs, hvis det er nødvendigt.

Smag til med salt og peber. Kom fisken i (se næste punkt).

mørksejfilet uden skindlime
25 min.
Fisk

Dup fisken tør, skær den i portionsstykker, og drys med salt og peber. Pres limesaft over fisken (brug det halve her.) Læg fisken forsigtigt ned i ragouten, læg låg på, og lad den simre i 1-2 min., til fisken lige netop er tilberedt. 

avokadolime
28 min.
Avokado

Skær avokado i tynde skiver, og vend dem med et par dråber limesaft. 

queso fresco fra Onsild mejeri
30 min.
Anretning

Som vist på billedet. Smuldr queso fresco over, og servér det sidste lime dertil. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Mexicansk krydderiblanding indeholder:

35% spidskommen 10% paprika, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% ancho mulato chili, 5% pasilla chili, 5% løgpulver, 5% hvidløgspulver

 

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?