Fisk: Lav en marinade af skallen fra den halve lime, saften fra hele limen, 4 spsk. olie, finthakket dild, salt og peber. Dup fiskene tørre, kom dem i en plastpose og hæld marinaden over. Læg posen i køleskabet i min. 2 timer – vend et par gange undervejs.
Skrub kartoflerne godt og skær dem i 2 mm tykke skiver. Pil løgene, halver dem og skær også dem i 2 mm tykke skiver. Vend begge dele sammen med salt og peber og bred det hele ud i et lille velsmurt ildfast fad. Dryp med et godt skvæt olie, hæld hønsefonden ved og forbag i en 225 grader varm ovn i ca. 12 min. Tag fiskene op af marinaden og læg dem ovenpå kartoffelbunden. Bag yderligere 10-15 min. til fisken er gennembagt og kartoflerne møre.
Ærtesalat: Tø ærterne op og dryp dem godt af. Hak skalotteløget meget fint, skær bladsellerien i helt små tern og hak nødderne. Skyl salaten godt, skær den i brede strimler og bred det ud på et fladt fad. Fordel ærter, løg, bladselleri og nødder ovenpå salaten. Pisk 3 spsk. olie, vineddike, presset hvidløg, dijonsennep, sukker, salt og peber sammen og smag til. Dryp dressingen over salaten og server straks.
Server med aïoli og groft brød til.
Kommentarer og forslag til opskriften