0
Limemarineret grillstegt torsk på spyd med kartoffel-hvidløgsmos og citronolie

Limemarineret grillstegt torsk på spyd med kartoffel-hvidløgsmos og citronolie

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Citronolie: Riv skallen af ½ citron i tynde strimler og pres saften fra den halve citron over. Rør ca. ½ dl olivenolie i og smag til med salt og peber. Lad olien trække i 20-30 min.

Fiskespyd: Læg træspyddene i koldt vand mens resten forberedes. Skær fisken i store tern og læg dem i en skål. Marinade: Pisk saften fra 1½ limefrugt, 4 spsk. olivenolie, grofthakkede rosmarinblade, salt og peber sammen. Hæld marinaden over fisken og lad den marinere i ca. 10 min. (vend forsigtigt rundt efter 5 min.). Skær 1 limefrugt i både og skær baconen i mindre stykker. Vikl bacon om fiskestykkerne og fordel dem på de 8 spyd sammen med limebådene. Steg spyddene på grillen (eller en grillpande) til fisken er gennemstegt og baconen gylden.

Mos: Skræl kartoflerne, skær dem i store tern og kog dem møre i usaltet vand. Pil alle hvidløgsfeddene og læg dem ned til kartoflerne efter 10 minutters kogetid. Tag hvidløgsfeddene op og purer dem med en gaffel. Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem med en elpisker. Tilsæt æg, fløde, 2 spsk. olivenolie, hvidløgspuré og salt og smag til.

Anretning: Læg en stor skefuld kartoffelmos på den ene side af hver tallerken og 2 spyd på den anden. Dryp med citronolien og læg lidt citronstrimler på tallerknen.

Server straks sammen med en blandet grøn salat.

Kommentarer og forslag til opskriften