0
Fettuccine all'Amatriciana med panchetta og knasende sprød broccoli med pecorino romano

Fettuccine all'Amatriciana med panchetta og knasende sprød broccoli med pecorino romano

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
pancettabredbladet persilleSkagenfood tomatsugo
1 min.
Amatriciana sauce:

Skær panchetta i tynde strimler eller små tern. Steg pancettaen let gylden på en medium varm pande i lidt olivenolie tag den op og sæt den til side, men gem fedtet i panden. Kom tomatsaucen på panden og kog i et par minutter. Smag saucen til med salt og peber samt evt. en smule sukker. 

NB. pas på ikke at stege pancettaen knasende sprød og hårdt branket som du måske ville gøre med almindelig røget bacon. Årsagen er at den fine lufttørrede og salte pancetta dermed godt kan få en ubehagelig bitter/besk bismag - så stille og roligt! :-)

10 min.
Persille & pecorino

Pluk, skyl og hak persillen og riv pecorino'en fint på et rivejern 

broccoli
12 min.
Broccoli:

Skær broccoli i små buketter, skræl og skær stokken i strimler. Rist på en pande i lidt god olivenolie - drys med god flagesalt og riv lidt af pecorinoen over.

pecorino romanobredbladet persillefettuccine
15 min.
Fettuccine:

Kog pastaen i rigeligt godt saltet vand (vandet skal smage salt som Middelhavet!) når pasten er lige et minut fra at være færdig kommes den over i gryden med amatricianasaucen sammen med en smule af pastavandet. Kog igennem og riv parmesan deri. Rengør persillen og hak den. Smag til med salt og peber og drys hakket persille i.

20 min.
Færdiggør retten:

Når pastaen er al dente kommes den over på panden med tomatsaucen vend rundt med revet ost og hakket persille og server straks! 

25 min.
Anretning:

Som vist - riv evt. det sidste pecorino over ved bordet. Server broccoli i en skål ved siden af.

Bonusinfo

Pancetta er italiensk saltet og krydret bryst fra gris der lufttørres. Det anvendes som god bacon - det er bare ikke røget! Brystet er rullet sammen som en stor pølse. Fås også som et stort, fladt stykke der minder mere om klassisk dansk bacon. Anvendes eksempelvis i en klassisk ragù alla Bolognese eller som smagsgiver i saucer, pasta, farsretter og grøntsagsretter.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?