Del fisken på langs (så du får 2 stykker af hver filet), og krydr med salt og peber.
Panér fisken først i mel, så i et sammenpisket æg og til sidst i rasp, og sæt til side til senere.
Ramsløgssmør:
Bland smør, hakket ramsløg, revet citronskal og saft, og rør det godt sammen. Smag til med flagesalt.
Smelt halvdelen af ramsløgssmørret i en gryde.
Kom alfredokrydderi på sammen med flødeosten, og rør sammen. Sluk, og sæt til side.
Kog pastaen i rigeligt godt saltet vand (vandet skal smage salt som Middelhavet!).
Når pasten er lige et minut fra at være færdig, kommes den over i gryden med alfredosaucen sammen med en smule af pastavandet.
Kog igennem, og riv parmesan deri (gem lidt til anretning).
Rengør persillen, og hak den.
Smag saucen til med salt og peber, og drys hakket persille i.
Skær broccoli i små buketter, og skræl og skær stokken i strimler.
Rist broccoli på en pande i lidt god olivenolie, drys med god flagesalt, og servér i en skål ved siden af.
Lad det sidste ramsløgssmør smelte over de stegte broccoli.
Fritér fisken i rigeligt olie, eller steg dem på en pande. Krydr med salt og peber, og lad fisken dryppe af på køkkenrulle.
Som vist på foto.
Riv evt. det sidste parmesan over ved bordet, og servér broccoli til.
PRODUCERET AF FAMILIEN SGAMBARO
Linguine betyder ”små tunger” på italiensk, og er en klassisk pastatype som egner sig rigtig godt til vongole og blåmuslinger eller bare som de er, med lidt olie, salt og peber samt friskrevet parmesan. Denne smagfulde linguine er udviklet i tæt samarbejde med Signor Sgambaro fra Veneto.
Durumhveden mølles unikt for Il Fornaio i Sgambaros egen mølle. Faktisk mølles durum kernerne hele 6 gange, for at opnå det ønskede resultat. Kun en mindre del af hvedens hårde klid frasorteres. Pastaen presses i bronzeforme og tørres nænsomt.
Med denne unikke process skabes en 50% fuldkornspasta, der både er smagfuld samt bevarer tekstur og smag fra hele durumhveden.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften