0
ELITE Team DK Spaghetti med sauté af kylling, courgette, peberfrugt og basilikum

ELITE Team DK Spaghetti med sauté af kylling, courgette, peberfrugt og basilikum

Opskriften er udviklet af:
SportsKassen by Team Danmark
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fjerkræ

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

1 min.
Kyllingesauté

Skær kyllingebrystet ud i tern på ca. 1 x 1 cm.

Skær også courgette og peberfrugt i tern på ca. 1 x 1 cm.

Pil og hak hvidløg og rødløg fint.

Sautér kyllingekødet i 1 spsk olivenolie pr. pers., til det er brunet af.

Tilsæt hakket hvidløg, og rist det med et par minutter.

Tilsæt courgette, rød peberfrugt og rødløg, og rist igen i 1-2 min.

Kom fløde på, og kog ind til cremet konsistens. Smag til med salt og peber.

15 min.
Pasta

Kog pastaen efter anvisning på pakken.

Hæld vandet fra, og lad pastaen dryppe godt af i en sigte.

30 min.
Anretning

Vend kyllingesauté og pasta sammen, og tilføj hakket basilikum (brug 2/3 her).

Smag til med salt og sort peber, og anret som vist på billedet med revet parmesan, og pyntet med hele blade af basilikum på toppen.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Næringsindhold pr. person:

Energi:
5579 kjl/1333 kcal
Fedt:
14,6 E%
Kulhydrat:
63,1 E%
Kostfibre:
2,8 E%
Protein:
22,3 E%