0
Linguine pasta med bagte tomater, svampecreme og squash

Linguine pasta med bagte tomater, svampecreme og squash

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

tomater
1 min.
Tomater

Sæt en stor gryde, godt saltet vand over at koge.

Tænd ovnen på 220 grader, og tænd for grillen.

Skær tomaterne i skiver, og fordel dem på en bageplade med bagepapir på. Krydr med salt og friskkværnet peber og et par dråber olivenolie.

Bag tomaterne til de har smidt vandet, og taget lidt farve. Hold godt øje, det kan gå hurtigt.

blandede svampehvidløg
5 min.
Svampecreme

Sæt en stor gryde over ved mellem varme, og tilsæt et godt skud olivenolie.

Pil hvidløgene og snit dem fint med en skarp kniv. Sauteé dem i gryden uden at de tager farve - blot et par minutter.

Rens  svampene, og pluk dem ud i grove stykker. Tilsæt dem til gryden og lad dem sautere lidt med nogle minutter.

Tilsæt så ca. 1 dl vand pr. kuvert, og lad svampene koge 5 min. under låg.

Blend herefter svampene til en lind puré med en stavblender, og smag til med salt og friskkværnet peber.

squashcitron
10 min.
Squash

Skær squashen i små tern, og vend dem med masser af fintrevet citronskal og saft.

linguine pasta
15 min.
Pasta

Kog pastaen efter anvisning på pakken. Når den er al dente, sigter du vandet fra, og vender den hurtigt op i svampecremen.

pecorino romanobasilikum
30 min.
Anretning

Anret pastaen i dybe tallerkener med squashtern, tomater og godt med fintrevet ost henover. Slut af med plukkede basilikumblade.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
855 kcal
Fedt:
36,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,8 g
Kulhydrat:
103 g
heraf sukkerarter:
12 g
Kostfibre:
4,7 g
Protein:
25 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?