0
Fettuccine med kødfri bolognese og Krystal Karl

Fettuccine med kødfri bolognese og Krystal Karl

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvedemel, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

portobellosvampeauberginehvidløgløg
1 min.
Forbered grøntsager

Sæt en stor grydefuld vand over at koge til pasta. Husk et generøst skud salt i vandet.

Hak løg og hvidløg fint med en kniv.

Skær svampe og aubergine i små tern på max 1x1 cm.

tomatpassatarøget paprika
10 min.
Lav saucen

Find en stor gryde frem og sæt den over middelhøj varme. Tilsæt ca. 1 spsk. olivenolie pr. kuvert. Steg først svampe og auberginetern ca. 4-5 min. så de tager godt med farve. Kom så løg og hvidløg op i gryden og steg videre ca. 4-5 min. under omrøring til løgene er møre uden at tage farve.

Kom så røget paprika og tomatpassata op i gryden og krydr med salt og godt med groftkværnet sort peber. Lad det simre stille og roligt under låg til pastaen er kogt.

fettuccine
15 min.
Kog pastaen

Kog pastaen i det kogende vand til den er al dente - kig på pakken eller smag dig frem.

25 min.
Saml retten

Når pastaen er kogt kommer du den over i saucen. Kom ca. 1/2 dl. kogevand pr. kuvert over i saucen og vend godt rundt, så saucen dækker pastaen.

basilikumkrystal karl
30 min.
Anretning

Anret pastaen i dybe tallerkner med masser af fintrevet ost over og plukket basilikum.

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?